Ninkasi

Aquest cap de setmana he anat a Guimerà, a l'Urgell (Lleida), amb l'excusa de que feien una fira medieval . És un poble pel que he passat de llarg moltes ocasions anant de Santa Coloma de Queralt cap a Tàrrega o a l'inrevés, seguint el riu Corb, i sempre feia un pensament dient que hauria d'aturar-me a visitar-lo. Ara he trobat l'excusa perfecta per fer-ho.
Us animo a que algun dia feu el mateix. És un poble molt petit, esglaonat sobre un turó dominat pel castell roquer. Amb l'església al costat, per suposat. El carrerons estrets, plens de pujades i baixades sota arcs, amb una forta pendent, fan que quan arribes al castell ho facis arrossegant la llengua per terra. No hi cap carrer que sigui pla o dret, tot són revolts a qual més petit i estret. De tant en tant pots fer drecera per un graons que encara et treuen més l'esbufec. Quan arribes al petit replà de l'església i entres, dones per ben sofertes totes aquestes penalitats. Un magnífic retaule gòtic de Ramon de Mur està esperant perquè seguis al davant i gaudeixis amb aquesta magnífica obra d'art.
Però deixo de parlar de Guimerà, i els que vulgueu saber moltes més coses visiteu http://www.guimera.info/turisme/turisme.htm
Doncs tot això té a veure amb que a la Fira Medieval vaig trobar una cervesa d'elaboració artesana de la que us vull parlar. La fan uns nois de Solsona amb una producció limitadísima que van venent pels mercats i fires com aquesta de Guimerà. Fan quatre tipus: Classic Ale (4% de graduació alcohòlica, feta amb dos tipus de maltes); Pale Ale (5'5% de graduació; dos tipus de maltes i blat maltejat); Indian Pale Ale ( 5'6 de graduació, dos tipus de maltes); Porter Ale, negra ( 5'6% de graduació, cinc tipus de maltes). Com veieu tot un recorregut per diferents gustos. Vaig tastar-les totes, unes allí mateix i d'altres a casa amb les ampolles que els vaig comprar.
No tenen web per poder tafanejar, només un correu electrònic per poder demanar informació de quines seran les fires on seran: ninkaSI@hotmail.es ; i un telèfon pel mateix: 636242816. Se'ls hi poden fer comandes perquè t'ho portin a domicili. Les ampolles són de 750 c.c. , sense etiqueta enganxada a l'ampolla, però si amb un cartonet penjat del coll de la ampolla que identifica el tipus i les característiques del contingut.
No us poso preus perquè suposo que els costos de transport faran que aquest varii en funció d'allà on les portin.
Pels amants de les curiositats el nom “ninkasi” procedeix del de la deessa mesopotàmica relacionada amb la elaboració de la cervesa.
En torn d'aquest nom han sorgit fa pocs anys a França, a Lyon i els seus voltants, un tipus d'establiments d'elaboració de cervesa pròpia i menjars, amb música i actuacions en directe. Aquesta es la seva pàgina http://www.ninkasi.fr/
No se si aquest nois tenen alguna cosa a veure amb això o no.

Comentarios

roser_pen ha dicho que…
Ostres, feia temps que no entrava en aquest blog. I m'alegro d'haver-ho fet ara.
Prenc nota, tant de la cervessa com de Guimerà.
Gràcies!!

Entradas populares de este blog

¡Qué tiempos aquellos!

No os paséis con el vino